Home
Wie wij zijn Stichting Missie Het werk Het Grote Huis Nieuws Contact
Het doel van de Grote Wiede is het bieden van een omgeving, die bijdraagt aan de ontwikkelingsweg van mensen vanuit verschillende achtergronden waarbij de landbouw het middel is. Voor hen is het heilzaam om op deze boerderij te werken en te wonen, terwijl zij tegelijkertijd bijdragen aan de gemeenschap. Doordat hulpboeren en bewoners de zorg kunnen inkopen, zorgen zij voor de continuïteit van het bedrijf.

De werkplaatsen zijn op de biologisch dynamische landbouw gebaseerd, ze zijn ambachtelijk en er is een onderlinge samenhang. Tevens bieden ze diversiteit, waardoor aan hulpboeren met verschillende zorgvragen ontwikkelingskansen geboden worden.

De 24 uurs zorg in het Grote Huis biedt de bewoners de mogelijkheid om zich te vestigen op de boerderij. Ze ontvangen zorg en begeleiding van dichtbij, waarbij de ook verzorgde omgeving helend werkt.
Door werken, leven en wonen te integreren, is het ontstaan van werkelijke verbinding mogelijk. Alle betrokkenen binnen en bij de gemeenschap leven vanuit gelijkwaardigheid en wederkerigheid.

We zorgen ervoor dat de schaal van het bedrijf overzichtelijk is, zodat de afstemming tussen de bedrijfsonderdelen zichtbaar blijft. Dit is van belang voor het ervaren van zingeving.

De Grote Wiede heeft inmiddels 10 jaar ervaring in het begeleiden van mensen met een hulpvraag. Wij doen dit door middel van ons gemengde landbouwbedrijf, met de ondernemers Arend, Jantien en Gea, een vast solide team begeleiders en vrijwilligers, maar ook met de kennis van onze orthopedagoog (Ton Hoogstraat) en een management ondersteuner/pgb specialist (Dick Westerbroek). Hun specialistische kennis draagt bij aan de volledigheid van onze boerderij.

Voor velen is er een plek. Het uitgangspunt is dat vanaf 16 jaar een stageplek vanuit school mogelijk is. Het is van belang dat een hulpboer affiniteit heeft met de werkplaatsen en dat hij/zij fysiek in staat is om een werkzame bijdrage te leveren, hoe klein ook!
Financiering of de mogelijkheid van het inkopen van dagbesteding en/of woonzorg is een voorwaarde.  

©De Grote Wiede 2017  ●  Contact  ●  Disclaimer