Wie wij zijn Stichting Missie Het werk Het Grote Huis Nieuws Contact
Home
De Grote Wiede verdeelt de werkzaamheden over een aantal werkplaatsen:
• Akker, Kruidentuin en Fruit
• Boomkwekerij
• Dieren
• Keuken in de Schuur
• Onderhoud terrein en brandhout
• Technische Dienst

De Akker en de Kruidentuin
De Akker en de Kruidentuin vragen veel aandacht en verzorging en leveren overheerlijke seizoensgebonden producten die de tijd kregen om te groeien en af te rijpen.
Deze producten vinden al een aantal jaren hun weg naar de keukens van het Koetshuis en Ratatouille van Wim en Tina Zwaart.
Ook kunt u tijdens het groeiseizoen op bestelling een uniek Grote Wiede Pakket afnemen!

De Boomkwekerij
Op en rond de boomkwekerij zijn er het hele jaar door werkzaamheden, o.a. het stekken, oppotten en verzorgen van de planten.

De Dieren
De verzorging van de aanwezige dieren vormt een wezenlijk onderdeel van het routine. De veestapel met Friese Hollands Roodbont breidt zich gestaag uit. De ruim 100 leghennen voorzien ons van heerlijke biologische eieren. Hetty, ons paard werkt mee op het land, maar wordt natuurlijk ook goed verzorgd!

De Keuken
Het ritme van de dag wordt bepaald door de keuken. Daar wordt de dag gezamenlijk begonnen, overheerlijke koffie met zelfgebakken krentenbrood geserveerd. Een wezenlijk onderdeel van de dag is het nuttigen van de gezamenlijk bereidde broodmaaltijd, met natuurlijk o.a. de producten van de Akker en de Kruidentuin. De werkdag eindigt tenslotte in de keuken met een kop thee of glaasje sap.

Het onderhoud en het haardhout
Het onderhoud van het terrein is een belangrijke taak. Dan denken we aan het snoeien van de hagen, gras maaien, wieden en het verzorgen van haardhout en aanmaak hout door het zagen en kloven.

De Technische Dienst
De Technische Dienst is wezenlijk bij het onderhoud van de gebouwen en materialen.

©De Grote Wiede 2017  ●  Contact  ●  Disclaimer